Bilgili bir müşteri olmak, yiyeceklerin içinde ne olduğunu bilmekle başlar; bu, taze tavukta her zaman kolay olmayan bir şeydir. Sadece pulları, logoları ve etiketleri çözmekle kalmayıp, aynı zamanda tazeliğin estetik göstergelerini de dikkate almak önemlidir.
1. GÖRÜNÜM VE AROMA
Taze tavuk pembemsi bir renge sahip olmalıdır. Tavuğun kalitesini ve tazeliğini etkileyebilecek ciltte morarma veya yırtık gibi kozmetik hasarlardan kaçının. Tavuk da dolgun olmalı; Üzerine bastırdığınızda et biraz esnek olmalı ve birkaç saniye sonra şeklini geri almalıdır. Temiz, nötr bir aroma aynı zamanda tazeliğin iyi bir göstergesidir.
2. AMBALAJ SIVI
Pakette tavukların aşırı sıvı birikmesini önleyin. Fazla sıvı tipik olarak tavukları güvenli bir sıcaklığa soğutmak için yaygın olarak kullanılan suya batırma işleminin sonucudur. Tavuk tepsiye girdiğinde bu sıvıları temizler, tadı seyreltir ve ıslak bir doku oluşturur.
3. SOĞUTMA İŞLEMİ
Havayla soğutma, suya daldırmalı soğutmaya üstün bir alternatiftir. %100 Onaylı Saf havalı soğutma işlemi, tavukları saflaştırılmış soğuk havayla soğutulan bir dizi soğutma odasından dolaştırır ve soğutma işlemi sırasında tavuğu asla kimyasallara maruz bırakmaz. Sonuçta daha tutarlı pişen ve sulu kalan taze, seyreltilmemiş tada sahip tavuk elde edilir. Ve su ile dolmadığı için, derisi de güzel bir altın-kahverengiye kadar gevrekleşir.
4. TRIM
Tavuğun evde kesilmesi ve kemiklerinin çıkarılması, mutfak yüzeylerinin ve mutfak eşyalarının kirlenmesini önlemek için özenli gıda güvenliği uygulamaları gerektirir. Zaten kesilmiş tavukları arayın, böylece endişelenmenize gerek kalmaz.
5. ANTİBİYOTİKLER OLMADAN YETİŞTİRİLDİ
Etiket jargonunu antibiyotik kullanımına göre yorumlamak kafa karıştırıcı olabilir çünkü tavuk antibiyotiksiz veya antibiyotiksiz yetiştirilmiş olarak etiketlenebilir. Tavukları antibiyotiksiz olarak etiketlemek için, üreticinin antibiyotiklerin artık mevcut olmadığından emin olmak için bir geri çekme veya bekleme süresine uymasını şart koşuyor. Antibiyotiksiz yetiştirilmek tüketicilere tavuklara hiçbir zaman antibiyotik verilmediğini garanti eder.
6. SERTİFİKALI ORGANİK
Organik sertifikasyonu, üreticilerin çeşitli katı standart ve uygulamalara sürekli uyum sağlamasını ve bunlara uymasını gerektirir. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ulusal Organik Programı, ülkenin en yaygın kullanılan ve tanınan organik programıdır. Birinci sınıf organik üreticiler, her adımda insani muameleye yönelik yönergeleri zorunlu kılan İnsancıl Çiftlik Hayvanları Bakımı sertifikasını da alarak bir adım daha ileri gidiyor.
7. GELİŞTİRİLMİŞ
Bu terim, işleme sırasında tavuğa bir çözeltinin enjekte edildiğini veya bir çözelti içinde ıslatıldığını belirtir. Bazı işleyiciler tavuğa tuzlu su veya tavuk suyu gibi tatlandırıcı bir çözelti enjekte eder. Bu iyileştirmeler nitratları, nitritleri ve MSG’yi ekleyebilir ve sıklıkla sodyum seviyesini yükselterek tavuğun doğal lezzetini ortadan kaldırabilir.
8. SEBZELE BESLENMİŞ
Sebzeyle beslendiği etiketli tavuk, hiçbir zaman hayvansal yan ürünleri içermeyen bir diyetle yetiştirilir. Maliyetleri düşürmek ve büyüme oranlarını hızlandırmak isteyen üreticiler, tavuklarını hayvansal yan ürünlerle güçlendirilmiş bir diyetle besleyebilirler.
9. GDO’LU OLMAYAN PROJE ONAYLANDI
Bu mühür, GDO’suz Proje standartlarına uygun, sertifikalı organik, sertifikalı GDO’suz bir diyetle yetiştirilen ve beslenen tavuk üzerinde görünür. GDO’suz Proje, GDO’suz gıda ve ürünler için üçüncü taraf doğrulama ve etiketleme sağlayan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. GDO’suz tahıllar sertifikalı organik programlar için bir gerekliliktir.